Szukaj na blogu

piątek, 13 września 2013

Krem cytrynowy - Lemon curd

Pyszny krem cytrynowy. Idealny do tart, tartaletek, ciast, rurek, babeczek i wszystkiego co słodkie żeby zrównoważyć smak lekko cytrusowym kremem. 



Składniki :
  • 3 duże cytryny
  • 3 żółtka
  • 100 g cukru
  • 100 g masła
Jaka wybić i roztrzepać z cukrem, dodać sok i skórkę z 3 cytryn. Następnie podgrzewać krem na garnku z wodą i cały czas mieszać dodając po małym kawałku miękkie masło. Cały czas podgrzewać i mieszać aż do zgęstnienia jakieś 10 min. Gotowe! :)


1 komentarz:

  1. ...wciaż nie mogę się zebrać na jego zrobienie :) Musi być pyszny do ciast, deserów... :)

    OdpowiedzUsuń